Home ยป Fuiven
Pagina afdrukken Zoeken

Fuiven

 In Asse weet iedereen wat fuiven is, daar kan geen twijfel over bestaan! Maar weten hoe je een fuif organiseert, waar je allemaal moet aan denken en welke regeltjes je moet volgen, is vaak niet altijd even duidelijk: Welke verzekeringen moet ik afsluiten? Aan wie moet ik toestemming vragen om een tent te zetten? Hoe maak ik mijn activiteit bekend?...allemaal vragen waarop je het antwoord terug vindt in het nieuwe fuifplan van Asse!

 Het fuifplan is een update van de fuifbrochure, die in 2003 verscheen. Deze handige uitgave biedt een handleiding voor al wie iets wil organiseren, zowel in een zaal als in openlucht. Een eerste deel omvat uitgebreide informatie over vergunningen, wettelijke bepalingen en verzekeringen. Hierin staat ook de praktische informatie vermeld, zoals waar je affiches mag plakken, hoe lang op voorhand je materiaal moet aanvragen, welke afspraken je zoal maakt met medewerkers enz.

Een tweede deel bevat een handige bijlage met alle soorten aanvraagformulieren, zoals SABAM, gemeentemateriaal, het gebruik van infoportieken e.d. Nieuw en zeer handig is een voorbeeld van een veiligheidsplan, waarin vermeld staat wat er allemaal in een veiligheidsplan vermeld moet staan. Hierop kan elke organisatie zich baseren om er zelf één op te stellen voor hun openlucht/tentactiviteit.

Om de communicatie te verbeteren met de politiediensten dien je ook hen vooraf op de hoogte te brengen van je activiteit. Dit kan je doen door het document 'infofiche politiediensten' in te vullen en door te mailen naar de bevoegde diensten. 

 

Naast dit fuifplan zijn er vanaf nu ook fuifboxen ter beschikking in de uitleendienst van de jeugddienst. In deze fuifboxen zit volgend materiaal: bureaulampen, stempelkussens, eurokassa’s, EHBOmateriaal, waterafstotende verbindingsdoos voor elektriciteitskabels, extra noodverlichting voor tenten en brandblussers.

 

Alle jeugdverenigingen krijgen een exemplaar van het fuifplan toegestuurd.

Wil ook jij een fuif organiseren en weet je niet hoe eraan te beginnen, vraag dan gratis een fuifplan aan bij Dienst Jeugd & Projecten, 02/452 47 60

Alle documenten vind je hier ook als bijlage.


BenamingBestandGrootte
Item downloaden De verschillende infoborden Infoborden.doc 19.5 kB 
Item downloaden gebruiksreglement gemeentelijke infoportieken Gebruiksreglement infoportieken.doc 28.7 kB 
Item downloaden gebruiksreglement gemeentelijk materiaal Gebruiksreglement gemeentelijk materiaal .pdf 17.5 kB 
Item downloaden gebruiksreglement gemeentelijke infrastructuur Gebruiksreglement gemeentelijke infrastructuur.doc 208 kB 
Item downloaden aanvraag infoportieken Aanvraag Huur.doc 22 kB 
Item downloaden Help ik organiseer! Help ik organiseer!.doc 60.4 kB 
Item downloaden Infofiche politiediensten i.v.m. aanvraag grote activiteiten 2009 Infofiche activiteiten politie.pdf 75.4 kB 
Item downloaden Fuifplan Asse 2008 Fuifplan Asse 2008.pdf 285 kB 
Item downloaden Voorbeeld van een veiligheidsplan voor ten/openluchtactiviteit Veiligheidsplan algemeen.doc 54.8 kB 
Item downloaden Aanvraagformulier tent/openluchtactiviteit TOESTEMMING OPENLUCHTACTIVITEIT.doc 27.6 kB